SIMO – Patronaat – 9 november 2016

Onderstaand verslag met een kleine selectie van de foto’s is ook gepubliceerd op Blues Magazine. Check de link.

In het Patronaat vanavond SIMO met Tamarin Desert, een vierkoppige band uit Eindhoven als support act.

Tamarin Desert speelt een op jaren 60 gebaseerde psychedelische rock/pop achtige mix die zeer authentiek en origineel overkomt. Ze zijn wel erg bescheiden op het podium en hoewel authentiek, hebben ze mogelijk nog wat weinig variatie in het repertoire. Maar ja, wat niet is kan nog komen natuurlijk. Het was wel degelijk een goed optreden! Check de link voor de foto’s van Tamarin Desert.

SIMO is voor mij persoonlijk één van de grootste openbaringen van de afgelopen jaren en ze hebben dat met de release van “Let Love Show the Way” volkomen waargemaakt. Na een eerste kennismaking met deze band in Florida begin 2015 en hun eerste optreden in Nederland in Carré als support voor Walter Trout eind 2015, was dit voor mij de 3e keer dat ik deze band live heb gezien. De reacties na hun debuut in Nederland waren zeer lovend, dus ik had dan ook een behoorlijke opkomst verwacht, maar dit bleek niet het geval. Dit deed gelukkig niets af aan de energie waarmee SIMO er tegenaan ging.

SIMO speelt keiharde bluesrock met prachtige variaties en uitstapjes naar soul, southern rock, jazz, maar is vooral meeslepend en vol energie. De band bestaat uit gitarist en zanger JD Simo, bassist Elad Shapiro en drummer Adam Abrashoff.

SIMO gaat er altijd direct stevig in en dat was ook vanavond het geval. Pas iets later op de avond geven ze de ruimte aan de meer soulvolle en afwisselende nummers, waardoor het nooit saai wordt. Ik kan alleen maar adviseren een paar goede oordopjes te kopen en te zorgen dat je erbij bent de volgende keer dat ze in Nederland zijn!

One thought on “SIMO – Patronaat – 9 november 2016

  1. Pingback: Tamarin Desert – Patronaat – 9 november 2016 | I AM Edwin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.