King of the World – Lantarenvenster – Rotterdam – 2 december 2016

Onderstaand verslag en enkele van de foto’s is ook terug te vinden op BluesMagazine.nl. Check de link.

King of the World doet een tour waarin zij hun nieuwe cd Cincinnati aan het publiek presenteren. Op hun tour blijft de blaassectie thuis en bestaat de band uit Erwin Java (Gitaar), Fokke de Jong (Drums/Backing Vocals), Ruud Weber (Bass/Lead Vocals) en Govert van der Kolm (Hammond/Piano/Backing Vocals)

Een band van uitzonderlijke kwaliteit die live een superstrakke show neerzet en daar het in grote getale opgekomen publiek in de Lantarenvenster een prima avond mee bezorgt. Er wordt een mooie mix gespeeld van oude nummers met een groot deel van het nieuwe album. Howling Dog, Murder in the First Degree, Hurt so Bad, World on Fire, No Way Out, She’s Alright, Voodoo, Same Old Trouble leiden afgewisseld met wat oudere nummer via Better Luck Next Time het monument van de band Can’t Go Home in, waarbij Erwin Java helemaal los komt en een prachtige gevoelige solo neerzet. In Messing with my Mind is het podium voor toetsenist Govert van der Kolm dingen doet op zijn Hammond, waar sommigen van zullen gruwelen, maar één ding is zeker, hij steelt er wel de show mee. Na de enige cover van de cd, Life in the Fast Lane, volgt nog een prachtige toegift met een mooi duel tussen Java en van der Kolm.

In vele recensies wordt geschreven dat dit misschien wel de beste Blues band is van Nederland. Heel eerlijk, dat weet ik niet, maar ze zijn in ieder geval verdomd goed en ze hebben mij en het publiek prima vermaakt !

Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.